Termék részletek


B3B-WX 20/30/40/60-UV Speciális cellulózbetétettel szerelt hővisszanyerő készülék (rekrupátorok) , hő és páratartalom visszanyeréssel

B3B-WX 20/30/40/60-UV Speciális cellulózbetétettel szerelt hővisszanyerő készülék (rekrupátorok) , hő és páratartalom visszanyeréssel

Termék ára
316 250 Ft + ÁFA (401 637,5 Ft)
Termék kosárba helyezése
Tulajdonságok kiválasztása
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
Rekuperátor
Hővisszanyerős lakásszellőztető

Új lakások építése esetén rövid időn belül megtérülő befektetés.
Energiatakarékos, használatával a fűtési költség kedvezőbb lesz mert csak annak a hőnek az árát kell kifizetni ami nem lett
visszaforgatva a rendszerbe.

Az elszívott elhasznált meleg levegő hőtartalmának
visszanyerésével a beömlő hideg levegőt előmelegíti.
Az elhasznált levegőt elszívja és friss levegőt fúj be a
speciális filtereken keresztül. (pollen,stb)
Nyári hónapokban is hatékony lehet, mert ilyenkor a bejövő friss
levegő hőjét átadja a kimenő hűvösebb levegőnek, ezzel segít
megtartani a benti, kellemesebb hőmérsékletet.
Alkalmas a nedvesedés, gombásodás csökkentésére.
Heatex (Svédország) alumínium betét, speciális filterek.
Családi ház, iroda, üzlet, műhely, kávézó, uszoda, szolárium, farm ipari létesítmény stb. energiatakarékos légcseréjére ajánlott.

Nem véletlen, hogy egyre több nyugati városban hővisszanyerős
lakásszellőztető beépítése az építési engedély kiadásának előfeltétele.
SZELLŐZTETÉS hő és páratartalom visszanyeréssel
Speciális betétek alkalmazásának köszönhetően nem szárad ki a levegő.
A hagyományos alumínium és PVC betétek "csak" hővisszanyerésre alkalmasak. Főként télen, a páratartalom elvész. A helyiségbe meleg, de száraz levegő áramlik. A páratartalom növeléséhez esetleg költséges berendezéseket kell használni.
Az új, cellulózbetétekkel ellátott rekuperátorok lehetővé teszik nemcsak a hő, de a páratartalom visszanyerését is, nem szárítják ki a levegőt.
További előnyük a kondenzvíz hiányából eredő takarékosság. Szükségtelen a kondenzvízelvezető installáció, nem deresedik a betét, nincs szükség fűtőpanelre. Teljesítményük szabályozható (3 sebesség), így a panel működése kontrollálható.
Széles körben alkalmazzák mindenhol, ahol folyamatos légcsere szükséges. Főként lakásokban és irodákban. Tetszőleges helyzetben szerelhetőek, akár álmennyezetre alá is.

A szellőztetés problémája az otthoni fa nyílászárók, műanyagra való cseréje után merül fel a leggyakrabban. A fa nyílászárók szigetelésének és a gravitációs szellőztetésnek köszönhetően a sok hézagon, résen át friss, de hideg levegő áramlik a helyiségekbe. Nincs szükség más szellőzőrendszerre, de a fűtési költségek az elveszett hőenergia miatt nagyon magasak .

A műanyag nyílászárókra való áttérést követően a fűtési költségek jelentősen csökkennek, de megjelenik egy sor új probléma: nedvesség, a kellemetlen szagok nem távoznak, a levegő minősége romlik, a falon megjelenhet a penész. Persze lehet alkalmazni hagyományos szellőztetést, de ez csak nyáron jó megoldás. Télen a meleg a szellőzőnyílásokon és a nyitott ablakokon át távozik, így a tervezett fűtési költségmegtakarítás „elillan”. A jól szigetelő nyílászárók beszerelése ellenére sincs költségmegtakarítás.

Erre a problémára van egy hatásos és gazdaságos megoldás: egy berendezés, amely lehetővé teszi a megfelelő szellőztetést, és a meleg benntartását - a rekuperátor.

Hogyan működik a rekuperátor?

A berendezés két ventilátorból és egy hőcserélő panelből áll. Az egyik ventilátor friss levegőt fúj be, a másik az elhasznált levegőt távolítja el. Eközben a két légáram áthalad a hőcserélő panelen anélkül, hogy keveredne egymással. A panel, az elhasznált levegő hőenergiáját átadja a beérkező légáramnak. Eredményképpen friss és meleg levegő áramlik a helyiségbe.

A készülék hatásfoka nagyon magas, így a fűtési költségek csökkennek, a komfortérzet nő.

A rekuperátor akár nyáron is eredményesen alkalmazható. Klimatizált, hűtött helyiségekben alkalmazva visszanyerhető a hűtésre fordított energia.

Milyen gazdasági előnyei vannak?

Egy 380 m3/h légcsere igényű, 160m2 területű épület éves kb. 200 nap hővisszanyeréses szellőztetés melletti energiamegtakarítása: 6000-7000kWh. Látható, hogy a berendezés ára hamar megtérül, gazdaságossága nyilvánvaló. Alkalmazhatósága széleskörű: irodák, fodrászat, kozmetika, fitnesz termek, szoláriumok, üzletek, bevásárló központok, kocsmák, kávézók, éttermek, műhelyek, üzemek.
Hogyan működik a B3B típusú rekuperátor?
A berendezés két ventilátorból és egy cellulóz hőcserélő panelből áll. Az egyik ventilátor friss levegőt fúj be, a másik az elhasznált levegőt távolítja el. Eközben a két légáram áthalad a hőcserélő panelen anélkül, hogy keveredne egymással. A panel, az elhasznált levegő hőenergiáját és páratartalmát átadja a beérkező légáramnak. Eredményképpen meleg és megfelelő páratartalmú levegő érkezik a helyiségbe. A fűtési költségek csökkennek, a komfortérzet nő.
A rekuperátor akár nyáron is eredményesen alkalmazható. Klimatizált, hűtött helyiségekben alkalmazva visszanyerhető a hűtésre fordított energia.

Speciális cellulózbetéttel szerelt rekuperátorok hő és páratartalom visszanyeréssel:

B3B-WX 20-UV
m3/h: 250
Pa: 190
kW: 0,100
3 sebességes
Kg: 18
230V
A termék tulajdonságai
Választható típusok adatai:
B3B-WX 30-UV
m3/h: 350
Pa: 220
kW: 0,125
3 sebességes
Kg: 21
230V

B3B-WX 40-UV
m3/h: 490
Pa: 315
kW: 0,220
3 sebességes
Kg: 31
230V

B3B-WX 60-UV
m3/h: 830
Pa: 300
kW: 0,310
3 sebességes
Kg: 34
230V
Webáruház készítés